Terug naar het woordenboek

Een helderziende is iemand met het vermogen om informatie waar te nemen die niet direct beschikbaar is via de gewone zintuigen. Hij of zij heeft de gave van helderziendheid.

Een helderziende, ook bekend als ziener, paragnost of helderziend medium, beweert in staat te zijn visioenen, beelden of indrukken te ontvangen van gebeurtenissen, situaties, personen die zich buiten het bereik van de gewone waarneming bevinden.

Sommige helderzienden beweren dat ze toekomstige gebeurtenissen kunnen voorspellen, terwijl anderen zich richten op het verkrijgen van inzicht in het verleden of het heden van een individu.

De bron van helderziende waarnemingen is een onderwerp van debat. Sommige geloven dat het voortkomt uit een sterk ontwikkelde intuïtie, terwijl anderen denken dat het verband houdt met paranormale vermogens.

Ondanks de controverses blijft het geloof in helderziendheid diepgeworteld in veel culturen en spirituele tradities. Mensen raadplegen helderzienden voor inzicht, advies of om te proberen een glimp van het onbekende op te vangen.

Bij het benaderen van een helderziende is een gezonde dosis scepsis belangrijk.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt