Terug naar het woordenboek
Het Akasha-veld is een kosmisch veld van informatie waarin alle gebeurtenissen in het universum reeds zouden zijn vastgelegd. Het wordt ook wel het Akasha-archief of het Universele Veld genoemd. Het woord Akasha is afgeleid van het Sanskriet en betekent ether of hemelruimte.

Het Akasha-veld is onder het grote publiek bekend geworden door Ervin László met zijn boek Science and the Akashic Field. Volgens de theorie zou er een universeel energetisch veld bestaan dat de hele kosmos doordringt en alle informatie bevat die ooit heeft bestaan en ooit zal bestaan.

Vreemd om je voor te stellen, maar het is een archief van alle gedachten, gebeurtenissen, emoties en ervaringen die al geweest zijn én die nog gaan komen. Sommige mensen geloven dat het mogelijk is om toegang te krijgen tot het Akasha-veld door middel van meditatie, contemplatie of andere spirituele methoden.

Het concept van het Akasha-veld heeft invloed gehad op verschillende spirituele en esoterische tradities, zoals het hindoeïsme, boeddhisme en theosofie. Het heeft ook weerklank gevonden binnen bepaalde New Age-bewegingen en alternatieve geneeswijzen.

Wetenschappelijk is er nog geen algemeen overtuigend bewijs voor het bestaan van een dergelijk veld.

Verwant aan de theorie van het Akasha-veld is de theorie van het collectief onderbewuste.

Akasha Veld
Afbeelding: Vaynakh op Freepik.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt