Terug naar het woordenboek

Mensendieck is een paramedische behandelwijze die zich richt op het verbeteren van houding en beweging door middel van oefeningen en bewustwording van lichaamshouding in het dagelijks leven.

Het is vernoemd naar Bess Mensendieck, een Nederlandse fysiotherapeut die de methode heeft ontwikkeld.

Mensendieck-therapie is gebaseerd op de overtuiging dat een goede lichaamshouding en juiste bewegingsgewoonten essentieel zijn voor het voorkomen en behandelen van diverse klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rugpijn, nekklachten en RSI.

Daarnaast kan het ook helpen bij het verminderen van spanningsgerelateerde klachten en het bevorderen van de algehele gezondheid en welzijn.

Een Mensendieck-therapeut begeleidt patiënten door middel van oefeningen en houdingscorrecties om lichaamsbewustzijn te vergroten en ongunstige bewegingspatronen te corrigeren.

Cliënten leren hoe ze hun lichaam op de juiste manier kunnen gebruiken tijdens dagelijkse activiteiten, zoals staan, zitten, tillen en lopen.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt