Terug naar het woordenboek
Een orakel is een bron van wijsheid. Het kan een persoon, een plaats of een object zijn. Een orakel  wordt geraadpleegd om inzicht te krijgen in de toekomst of om antwoorden op specifieke vragen te vinden.

Het woord ‘orakel’ komt van het Latijnse ‘oraculum’, dat is afgeleid is van ‘orare’ dat spreken of bidden betekent.

Vroeger waren orakels vaak verbonden met heilige plekken, zoals de beroemde Griekse orakels van Delphi en Dodona.

Priesters en priesteressen ontvingen daar de boodschappen van de goden. Deze speelden een belangrijke rol bij het nemen van grote beslissingen.

Maar er waren ook andere, soms aparte, orakel rituelen. Zo werden in het oude Rome en Etrurië de ingewanden van dieren, meestal schapen of vogels, onderzocht om toekomstvoorspellingen te doen.

Vandaag de dag zijn er verschillende soorten orakels, zoals tarotkaarten, runenstenen, astrologie en pendelen.

Mensen raadplegen deze orakels om meer inzicht in hun leven te krijgen, antwoorden op vragen te vinden, of hun spirituele groei te bevorderen.

Nog steeds beweren orakels contact te maken met hogere machten, zoals bijvoorbeeld het collectief onderbewuste, het Akasha-veld of de paranormale wereld.

Sceptici menen dat de adviezen vaag zijn en dat je er alle kanten mee op kunt.

Wat is een orakel?
Afbeelding: Freepik.com

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt