Terug naar het woordenboek

HypnoBirthing is een methode voor vrouwen om met hypnose en oefeningen te ontspannen tijdens de bevalling. Het is gebaseerd op het idee dat angst en spanning tijdens de bevalling de pijn kunnen verergeren en de geboorte kunnen bemoeilijken.

HypnoBirthing maakt gebruik van ademhalingstechnieken, zelfhypnose, visualisatie en affirmaties om een diepe staat van ontspanning te bereiken tijdens de bevalling. Door zich te richten op positieve gedachten en het loslaten van angst, hoopt HypnoBirthing vrouwen te helpen een comfortabele en rustige geboorte-ervaring te hebben.

Het doel van HypnoBirthing is niet alleen om de ervaring van de bevalling te verbeteren, maar ook om de band tussen moeder, partner en baby te versterken. Het betrekt meestal ook de partner bij het leerproces, zodat ze samen als team kunnen werken tijdens de geboorte.

HypnoBirthing is een alternatieve benadering en de effectiviteit verschilt per persoon.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt