Terug naar het woordenboek
Human Design is een spirituele analytische methode die elementen van astrologie, I Tjing, kabbala, chakra’s en genetica combineert. Het is eind vorige eeuw ontwikkeld door Ra Uru Hu.

Sommige mensen gebruiken Human Design als een hulpmiddel voor persoonlijke groei. Anderen zien het meer als een spirituele filosofie dan als een wetenschappelijk gefundeerd systeem.

Het systeem helpt mensen om te begrijpen hoe ze het beste beslissingen kunnen nemen, in welke omgeving ze het beste functioneren en hoe ze optimaal kunnen functioneren.

In een Human Design-chart (overzicht met grafieken) worden verschillende elementen van iemands persoonlijkheid weergegeven.

Type: Er zijn vier hoofdtypes in Human Design: Generator, Projector, Manifestor en Reflector. Elk type heeft specifieke kenmerken en strategieën voor besluitvorming.

Autoriteit: Dit verwijst naar de manier waarop iemand het beste beslissingen neemt. Het kan bijvoorbeeld gebaseerd zijn op je emoties, instincten, of intuïtie.

Profiel: Dit geeft inzicht in jouw basishouding ten opzichte van het leven en hoe je jezelf presenteert aan de wereld.

Centra: De energiecentra in de Human Design-chart corresponderen met verschillende aspecten van je persoonlijkheid en kunnen aangeven waar je energie hebt om te geven of waar je gevoeligheid kunt ervaren.

Definitie en openheid: Dit geeft informatie over hoe je energetisch verbonden bent met anderen en hoe je hun energie kunt ervaren.

Human Design
Afbeelding: Vector Stock

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt