Terug naar het woordenboek

Boomenergie verwijst naar de spirituele verbinding en energie die mensen ervaren tijdens interacties met bomen. Het is ook wel bekend als boommagie of het werken met boomgeesten.

In sommige inheemse culturen en oude religies worden specifieke bomen als heilig beschouwd vanwege hun spirituele betekenis. Voorbeelden hiervan zijn de heilige bodhiboom in het boeddhisme en de wereldboom Yggdrasil in de Noordse mythologie.

Bomen worden ook geassocieerd met groei, wijsheid, vruchtbaarheid, stabiliteit en het verbinden van hemel en aarde. Ze zijn dan symbolen van het goddelijke, de levenscyclus en de kosmische orde.

In natuurreligies en paganistische tradities worden bomen vaak vereerd als levende wezens met een eigen energie en bewustzijn. Deze religies moedigen een diepe verbinding met de natuur aan en zien bomen als spirituele metgezellen en bronnen van kracht en inspiratie.

Bekend is ook het fenomeen bomen knuffelen. Mensen omhelzen bomen om een fysieke verbinding te maken, terwijl anderen hun handen op de schors leggen of gewoon in de nabijheid van een boom zitten om de energie te voelen.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt