Terug naar het woordenboek

Bodywork is een holistische benadering die zich richt op het lichaam om welzijn, genezing en groei te bevorderen. Het uitgangspunt is dat het lichaam, de geest en de emoties nauw met elkaar verbonden zijn.

Onder bodywork, ofwel lichaamswerk, vallen onder andere: massage, ademwerk, bewegingstherapie, lichaamsgerichte psychotherapie, yoga, tai chi en dans.

Het doel van bodywork is om het lichaamsbewustzijn te vergroten, spanningen en blokkades in het lichaam los te laten, de energiestromen te harmoniseren en de balans te herstellen.

Door het bevorderen van ontspanning, het vrijmaken van opgeslagen emoties, het verbeteren van de lichaamshouding en het stimuleren van de levensenergie, kan lichaamswerk een diepgaand effect hebben op zowel fysiek als emotioneel welzijn.

Bodywork kan ook dienen als een complementaire benadering naast andere medische behandelingen en therapieën.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt