Terug naar het woordenboek

Oerdans, ook wel bekend als primal dance of ecstatic dance, grijpt terug naar de oorsprong van dans als een intuïtieve en expressieve kunstvorm. Het is een vrije en spontane manier van dansen waarbij de nadruk ligt op het volgen van je innerlijke impulsen en het loslaten van beperkingen en verwachtingen.

Oerdans is geïnspireerd op de gedachte dat dans een inherente menselijke expressie is die diep geworteld is in onze cultuur en geschiedenis. Het stelt mensen in staat om zichzelf op een authentieke en onbevangen manier uit te drukken, los van sociale normen en beperkingen.

Bij oerdans worden vaak geen specifieke choreografieën gevolgd. In plaats daarvan worden dansers aangemoedigd om hun lichaam vrij te laten bewegen op de ritmes en muziek die worden gespeeld. Er is ruimte voor improvisatie, emotionele expressie en het verkennen van verschillende bewegingsvormen.

Oerdans kan individueel worden beoefend of in groepsverband tijdens workshops of danssessies. Het kan dienen als een vorm van zelfexpressie, bevrijding, persoonlijke groei en het ervaren van eenheid met jezelf, anderen en de omgeving.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt