Terug naar het woordenboek

Neuro-Emotionele Integratie (NEI) is een therapie waarbij belemmerende emoties worden opgespoord en bestreden. De grondlegger van de Neuro-Emotionele Integratie, arts Roy Martina, combineerde diverse therapieën zoals bloementherapie, reiki, shiatsu en macrobiotiek met de NLP.

De behandeling begint met het opsporen van emotionele trauma’s. Dit gebeurt door speciale spiertesten en het peilen van het onderbewuste geheugen. Vervolgens wordt teruggegaan naar de eerste keer dat de emotie werd gevoeld. Om de blokkades op te ruimen, worden onder andere ademhalingsoefeningen en acupunctuur toegepast. Mensen die een behandeling hebben ondergaan, ervaren deze als plezierig, niet confronterend en opluchtend ervaren. Het levert energie en nieuwe inzichten op.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt