Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) bestaat uit modellen en technieken om effectief te communiceren en doelgerichte veranderingen in gedrag en samenwerking te bewerkstelligen. Neuro staat voor de neurologische processen zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Linguïstisch verwijst naar de taal en lichaamshouding waarmee we communiceren. Programmeren is het vermogen om te leren of te veranderen.

Neuro-Linguïstisch Programmeren is ontstaan een combinatie van hypnotherapie en gedragstherapie met een sterk oplossingsgericht karakter. Doel is om zowel je interne als je externe communicatie te verbeteren. Neuro-Linguïstisch Programmeren maakt gebruik van de samenwerking tussen lichaam en geest om herinneringen, emotie en gedrag op een positieve manier te veranderen.

Neuro-Linguïstisch Programmeren  is in de jaren zeventig van de vorige eeuw ontwikkeld door Richard Bandler en John Grinder.  Daarna is NLP door onder anderen Robert Dilts en Anthony Roberts verder ontwikkeld tot een methode voor persoonlijke groei, coaching en therapie.

Begrip toevoegen?