Terug naar het woordenboek

NLP, oftewel Neuro Linguïstisch Programmeren, richt zich op de relatie tussen taal, denken en gedrag. Deze methode om je gedrag positief te beïnvloeden is ontwikkeld in de jaren 70 van de vorige eeuw.

Richard Bandler, een wiskundige en informaticus, en John Grinder, een taalkundige bestudeerden de communicatie- en gedragspatronen van succesvolle therapeuten. Ze wilden begrijpen wat deze therapeuten succesvol maakte en ze ontwikkelden op basis daarvan de principes van NLP.

Zo ontstond als het ware een gereedschapskist vol met technieken en strategieën die mensen kunnen gebruiken om hun gedachten, communicatie en gedrag effectiever te begrijpen en te beïnvloeden.

Bandler en Grinder brachten hun bevindingen samen in het boek The Structure of Magic (1975). Ze gaven ook trainingen in NLP en werden al snel bekend in de wereld van persoonlijke ontwikkeling, therapie en communicatie.


NLP

Afbeelding: 123RF

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt