Terug naar het woordenboek

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheid gericht op het stimuleren van het natuurlijke genezingsvermogen van het lichaam. Natuurgeneeskunde gaat er vanuit dat het lichaam een natuurlijk vermogen heeft om te genezen en in balans te zijn.

Natuurgeneeskunde is gebaseerd op de gedachte dat gezondheid afhankelijk is van het evenwicht tussen verschillende aspecten, zoals voeding, levensstijl, emotionele gezondheid en omgevingsfactoren. Het behandelt de oorzaken van ziekte in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Natuurgeneeskunde probeert op een natuurlijke en niet-ingrijpende manier het evenwicht in het lichaam te herstellen. Enkele veel voorkomende therapeutische benaderingen in de natuurgeneeskunde zijn onder andere voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, massage, bewegingstherapie en stressmanagement.

Een natuurgeneeskundige kan verschillende technieken en behandelingen combineren op basis van de individuele behoeften van de persoon. Natuurgeneeskunde valt onder complementaire geneeswijzen.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt