Terug naar het woordenboek

Cranio-Sacraaltherapie is een alternatieve geneeskunde gericht op het het cranio-sacrale systeem. Dit systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit en het hersenvocht dat ertussen vloeit. Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel.

De Cranio-Sacraaltherapie is ontstaan vanuit de osteopathie. Grondlegger is William Suterland (1873-1954). Het is gebaseerd op het concept dat het cranio-sacrale systeem een pulserend ritme heeft dat de gezondheid en functie van het lichaam weerspiegelt.

De therapeut gebruikt zachte aanrakingstechnieken om blokkades en spanningen in het cranio-sacrale systeem te detecteren en te corrigeren. Het doel is om de doorstroming van hersenvocht te verbeteren, het zenuwstelsel te reguleren en het lichaam in een diepe staat van ontspanning te brengen.

Cranio-Sacraaltherapie wordt ingezet bij een breed scala aan aandoeningen, waaronder hoofdpijn, rugpijn, stressgerelateerde problemen en slaapstoornissen. Het is ook populair als ondersteunende therapie bij de behandeling van chronische aandoeningen.

Sommige behandelaren combineren Cranio-Sacraaltherapie met meditatie en bewustwordingstechnieken.

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt