Terug naar het woordenboek

Bezeten zijn verwijst naar de toestand waarin een iemand wordt beïnvloed door een boze geest, demon, of negatieve energie. Bezetenheid wordt spiritueel vaak beschouwd als een verstoring van de ziel of het energetische veld van een persoon.

Spirituele omschrijvingen van bezeten zijn of bezetenheid variëren afhankelijk van de cultuur en overtuigingen. Maar ze hebben ook gemeenschappelijke kenmerken.

Bezeten zijn kan worden gezien als een strijd tussen het goddelijke en de duistere krachten, waarbij het individu de grip op zijn eigen ziel verliest.

Spirituele genezers, sjamanen of priesters worden soms ingeschakeld om de bezetenheid te behandelen en de negatieve invloed te verwijderen.

In het christelijk geloof wordt bezetenheid vaak gezien als het resultaat van invloed van demonen. Dit zijn volgens de christelijke leer boze geesten die afvallig zijn van God en die Satan volgen.

De Bijbel bevat verschillende verhalen over Jezus die demonen uitdrijft bij mensen die bezeten zijn. In het christelijk geloof wordt geloofd dat Jezus en andere geautoriseerde geestelijken in staat waren om demonen uit te drijven door de macht van God.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt