Terug naar het woordenboek
Bach Bloesem Remedies is een alternatieve geneeskunde met behulp van 38 bloesemextracten voor specifieke gemoedstoestanden.

Het is gebaseerd op het idee dat emotionele onevenwichtigheden en negatieve gemoedstoestanden de oorzaak kunnen zijn van ziekte en gezondheidsproblemen.

De naam is ontleend aan grondlegger dr. E. Bach. Deze Britse arts ging in de jaren dertig van de vorige eeuw door een zware ziekte op zoek naar een alternatieve geneeswijze.

Die vond hij in Bach Bloesem Remedies, 38 tincturen op basis van bloemen en planten die helpen om de ziel, het lichaam en de geest in evenwicht te brengen.

Volgens Bach zijn er 7 basisemoties: angst, onzekerheid, onvoldoende interesse in het hier en nu, eenzaamheid, overgevoeligheid, moedeloosheid, wanhoop en overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

De 38 tincturen zijn hierop afgestemd. De therapie wordt niet alleen toegepast op mensen, maar ook op (huis)dieren. Het wordt ook gebruikt voor het zuiveren van huizen.

De remedies worden bereid door het inweken van bloesems van wilde planten en bomen in water, vervolgens worden ze geconserveerd met alcohol. Ze bevatten geen farmaceutische bestanddelen en hebben geen directe fysiologische werking.

Volgens de Bach Bloesemtherapie wordt de juiste remedie gekozen op basis van de emotionele toestand van de persoon, ongeacht de fysieke symptomen.

De remedies worden ingenomen via druppels die onder de tong worden geplaatst of op de huid worden aangebracht.

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking. Desondanks volgen veel mensen deze therapie.

Bach Bloesem Therapie
Afbeelding: Freepik.com

Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt