Terug naar het woordenboek

Chinese astrologie is gebaseerd op de Chinese kalender, yin en yang, de vijf elementen en de dierenriemtekens. Het is een holistische benadering van astrologie om persoonlijkheidskenmerken, harmonie, levenspaden en voorspellingen af te leiden.

De dierenriemtekens worden vertegenwoordigd door 12 dieren. Deze tekens zijn de Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. Elk jaar wordt toegewezen aan een van deze dieren, waarbij het Chinese Nieuwjaar meestal het startpunt is.

De Chinese astrologie is ook verbonden met de vijf elementen, hout, vuur, aarde, metaal en water, die cyclisch door de jaren heen bewegen. Elk element heeft unieke eigenschappen en invloeden op de persoonlijkheid en gebeurtenissen in het leven.

Chinese astrologie is een eeuwenoud systeem dat nog steeds veel wordt gebruikt én gewaardeerd in de Chinese cultuur. Het biedt niet alleen inzichten en voorspellingen maar ook een kleurrijke en boeiende manier om iemands persoonlijkheid en levenspad te verkennen.

De sterrenbeelden worden in de Chinese astrologie weergegeven in jaren. Elk geboortejaar heeft een dier als sterrenbeeld. Een cyclus duurt 60 jaar. De 12 dierenriemtekens komen elk 5 keer terug in deze cyclus. De dierenriemtekens zijn: rat, buffel, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en zwijn.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt