Terug naar het woordenboek

Westerse astrologie gebruikt de stand van de zon, de maan, planeten en andere hemellichamen om inzicht te geven in de persoonlijkheid, relaties en gebeurtenissen in iemands leven.

Westerse astrologie wordt voornamelijk beoefend in westerse landen en is gebaseerd op de principes uit de oude beschavingen van Mesopotamië, Griekenland en Rome.

Het belangrijkste in de westerse astrologie is de dierenriem. Deze bestaat uit twaalf gelijke delen die zijn verbonden met een specifiek sterrenbeeld; Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Het teken waarin de zon zich bevindt bij iemands geboorte wordt het ‘zonneteken’ genoemd. Veel mensen identificeren zich met hun zonneteken dat inzicht kan geven in hun persoonlijkheidskenmerken en algemene levensrichting.

Het doel van de westerse astrologie is om inzicht te geven in iemands persoonlijkheid, talenten, uitdagingen, levensdoelen en kansen. Het wordt vaak gebruikt als een instrument voor zelfontdekking, persoonlijke groei, relatie-analyse en het begrijpen van cycli en tendensen in iemands leven.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op BOL.COM

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt