Terug naar het woordenboek

Vedische astrologie, ook wel bekend als Jyotish, is een oude astrologische traditie die zijn oorsprong heeft in de Vedische geschriften van het oude India.

Het woord ‘Jyotish’ betekent ‘wetenschap van het licht’ en verwijst naar het gebruik van hemellichamen en hun invloed op het menselijk leven.

Deze vorm van astrologie maakt gebruik van de siderische zodiak, waarbij de posities van planeten worden bepaald ten opzichte van vaste sterren. Dit is in tegenstelling tot de tropische zodiak die wordt gebruikt in de westerse astrologie.

De siderische zodiak houdt rekening met de verandering van de aardas waardoor de positie van de sterren in de loop van de tijd verschuift.

Een belangrijk onderdeel in Vedische astrologie is dat de geboortehoroscoop, ook wel bekend als de ‘janam kundali’ of ‘jataka’, een weerspiegeling is van het karma en de levenspaden van een individu.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt