Terug naar het woordenboek

Een ashram is een spirituele leefgemeenschap of retraitecentrum dat voornamelijk wordt geassocieerd met de Indiase tradities, zoals het hindoeïsme, boeddhisme of yoga.

In een ashram leiden spirituele leraren, bekend als guru’s, de gemeenschap. Ze bieden begeleiding aan de bewoners in hun spirituele groei en transformatie.

De dagelijkse routine in een ashram omvat vaak meditatie, spirituele oefeningen, gezamenlijke taken, gezamenlijke maaltijden en spirituele onderrichtingen.

Ashrams zijn doorgaans gelegen in rustige en afgelegen gebieden, weg van de drukte van het dagelijkse leven, waardoor ze een ideale omgeving bieden voor introspectie en innerlijke groei.

Mensen bezoeken ashrams voor uiteenlopende perioden, variërend van enkele dagen tot jaren, om rust te vinden, innerlijke balans te herstellen en spirituele waarheden te verkennen.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt