Terug naar het woordenboek

Een goeroe, ook wel gespeld al guru, is een spirituele leraar of gids. Het begrip is afkomstig uit het hindoeïsme waar goeroes de goddelijke teksten mondeling doorgaven aan nieuwe generaties. Inmiddels wordt het begrip goeroe breed gebruikt bij spirituele leiders met veel volgelingen.

Een goeroe wordt beschouwd als iemand die een diepgaand begrip heeft van spirituele waarheden en wijsheid en in staat is om anderen te helpen op hun spirituele pad.

De rol van een goeroe gaat verder dan alleen het doorgeven van kennis; het omvat vaak persoonlijke begeleiding en transformatie van de student. Een goeroe kan een bron van inspiratie en aanmoediging zijn, iemand die helpt om hindernissen te overwinnen en spirituele groei te bevorderen.

Het kiezen van een goeroe is een serieuze aangelegenheid. Men moet voorzichtig zijn bij het selecteren van een spirituele leraar.

Authenticiteit, integriteit en de waarden die de goeroe vertegenwoordigt, zijn cruciaal. Een gezonde relatie tussen goeroe en leerling is gebaseerd op respect, vertrouwen en wederzijdse groei.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt