Terug naar het woordenboek

Alfa-training richt zich op het bereiken van een diepe mentale toestand die bekend staat als de alfa-staat. In deze staat bevinden de hersengolven zich voornamelijk in het alfa-frequentiebereik (8-12 Hz), een staat van ontspanning, creativiteit en een verhoogde ontvankelijkheid voor suggesties.

De methode is ontwikkeld door José Silva, een parapsycholoog en zelfontwikkelingsexpert uit de Verenigde Staten. Alfa-training is gebaseerd op zijn onderzoek naar de menselijke geest en het gebruik van mentale technieken om het volledige potentieel van de hersenen te benutten.

De Alfa-training van José Silva omvat technieken als zelfhypnose en visualisatie, evenals methoden om de hersenen te trainen om in de alfa-staat te komen. In deze staat geloven Silva en zijn aanhangers dat mensen beter toegang hebben tot hun onderbewuste geest.

De training is gericht op het vergroten van zelfbewustzijn, het overwinnen van belemmerende overtuigingen en het stimuleren van positieve veranderingen in iemands leven.

Hoewel de Alfa-training van José Silva populair veel aanhangers heeft gekregen, zijn er ook sceptici die kritisch zijn over de wetenschappelijke basis van sommige aspecten van deze methode.