Terug naar het woordenboek

Bij acupressuur wordt er druk uitgeoefend met de vingers, duimen, handpalmen en ellebogen op specifieke punten op het lichaam. Soms worden er speciale instrumenten gebruikt.

Acupressuur is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Het is vergelijkbaar met acupunctuur.

De basisgedachte achter acupressuur is dat er in het lichaam energiekanalen zijn, ook wel meridianen genoemd, waar de levensenergie (Qi) doorheen stroomt.

Als de stroom van qi wordt verstoord of geblokkeerd, kan dit leiden tot fysieke en mentale ongemakken en ziektes. De acupressuurpunten liggen op deze meridianen en het stimuleren ervan helpt om de energiestroom te herstellen.

Acupressuur wordt toegepast voor verschillende doeleinden, zoals het verlichten van pijn, het verminderen van stress, het verbeteren van de doorbloeding en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Het mooie van acupressuur is dat het een veilige en natuurlijke methode is die je zelf kunt toepassen of met hulp van anderen, zonder dat er naalden aan te pas komen.

Het kan een nuttige aanvulling zijn op traditionele medische behandelingen.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op BOL.COM

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt