Terug naar het woordenboek
Aanraaktherapie is een overkoepelende term voor therapieën waarbij fysiek contact tussen de therapeut en de cliënt centraal staat.

Deze therapieën hebben als doel het stimuleren van het genezingsproces door middel van aanraking. Dit fysiek contact varieert van zachte strelingen tot diepere druktechnieken.

Aanraaktherapieën worden ingezet om fysieke pijn te verlichten, emotionele blokkades op te heffen en om het gevoel van welzijn te bevorderen. Voorbeelden van aanraaktherapieën zijn massage, shiatsu, reiki, magnetiseren en cranio-sacraal therapie.

Aanraken kan het parasympatische zenuwstelsel stimuleren, de doorbloeding verbeteren en natuurlijke pijnstillers van het lichaam aanmaken.

Bij sommige vormen van aanraaktherapie, zoals reiki, worden de energiecentra (chakra’s) van het lichaam bewerkt.

Een positieve bijwerking van aanraaktherapie is dat de therapeutische relatie tussen behandelaar en cliënt wordt versterkt.

Aanraaktherapie
Afbeelding: Tonodiaz op Freepik.com

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt