Daarom noemen we dit ‘buitenzintuiglijke’ waarnemingen (BZW), zoals bijvoorbeeld helderziendheid, gedachtenlezen of telepathie. Het begrip zesde zintuig werd geïntroduceerd door de Franse fysioloog en Nobelprijswinnaar Charles Richet (1850-1935).
Richet deed zijn onderzoek naar het zesde zintuig als reactie op de groeiende interesse in psychische fenomenen aan het einde van de 19e eeuw. Hij was gefascineerd door het bestaan van menselijke vermogens die (nog) niet te verklaren zijn.
In spirituele tradities wordt het ‘derde oog’ vaak geassocieerd met het zesde zintuig. Het derde oog, ook wel bekend als het innerlijke oog of het innerlijke zicht, verwijst naar een symbolisch of spiritueel centrum van intuïtie en inzicht dat zich bevindt in het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen.
Sommige mensen geloven dat iedereen in zekere mate een zesde zintuig heeft, terwijl anderen denken dat het een zeldzame of aangeboren eigenschap is.
Het idee van een zesde zintuig kan ook wetenschappelijk worden benaderd. Vanuit een neurologisch standpunt is het zesde zintuig een verbeterde vorm van intuïtie of empathie.
Ontdek of je een zesde zintuig bezit met deze testen:
Zener-kaarten: Dit zijn kaarten met symbolen zoals cirkels, vierkanten, sterren, enzovoort. Deelnemers worden gevraagd de symbolen te raden zonder ze te zien. Het zou kunnen wijzen op de gave van telepathie of helderziendheid.
Toeval verslaan: Sommige tests vragen deelnemers om te gokken op uitkomsten die hoger liggen dan het toeval. Bijvoorbeeld, het voorspellen van de uitkomst van een muntworp of het raden van een verborgen kaart.
Remote viewing: Dit is een methode waarbij deelnemers wordt gevraagd om details te beschrijven van een locatie of object op afstand, zonder dat ze daar fysiek aanwezig zijn.
Afbeelding: Vectorjuice op Freepik.com
Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl