Terug naar het woordenboek
Wandelcoaching is een benadering van coaching waarbij gesprekken en begeleiding plaatsvinden tijdens wandelingen in de natuur.

Wandelcoaching combineert gangbare coachingstechnieken met lichamelijke oefeningen om te ontspannen of juist actiever te worden.

De wandelcoach kan iemand zo begeleiden dat elementen uit de natuur betekenis krijgen voor zijn vraag of wens. Zo kan iemand persoonlijke uitdagingen, doelen en groeimogelijkheden verkennen en daarvoor in actie komen.

De rustgevende natuur kan iemand helpen om zich te ontkoppelen van dagelijkse stressoren en dieper in zijn wensen en mogelijkheden te duiken en daar voor in actie te komen.

Wandelcoaching moedigt zelfreflectie, Mindfulness en actie aan.

De benadering wordt bijvoorbeeld gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling, loopbaanoriëntatie en stress gerelateerde klachten.

Wandelcoaching is geschikt voor mensen die baat hebben bij beweging, frisse lucht en de rustgevendheid van de natuur bij het aanpakken van levensvraagstukken en het bereiken van persoonlijke doelen.

Wandelcoaching Foto: Montypeter op Freepik.com

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt