Terug naar het woordenboek
Vriendelijkheid is een essentiële deugd in veel spirituele tradities. De spirituele kracht van vriendelijkheid heeft een diepgaand effect op zowel de persoon die vriendelijkheid toont als op degenen die het ontvangen.

Dit zijn de spirituele kanten van vriendelijkheid:

Verbinding: Vriendelijkheid bevestigt de onderlinge verbondenheid van alle levende wezens en cultiveert een gevoel van compassie en empathie.

Liefdevolle vriendelijkheid: In het boeddhisme staat ‘metta’, ook wel ‘liefdevolle vriendelijkheid’ genoemd, centraal. Tijdens meditatie worden positieve, liefdevolle intenties verstuurd naar zichzelf en anderen.

Transformatie van het zelf: Vriendelijkheid helpt bij het transcenderen van het egoïsme en de neiging om anderen te beoordelen.

Vrede en harmonie: Vriendelijkheid bevordert positieve interacties en vermindert conflicten.

Positieve energie: Een eenvoudige daad van vriendelijkheid kan anderen inspireren om hetzelfde te doen, waardoor een opwaartse spiraal van positieve acties ontstaat.

Spirituele groei: Vriendelijkheid cultiveert de deugden van mededogen en onbaatzuchtigheid, wat essentieel is op veel spirituele paden.

Vriendelijkheid
Afbeelding: pikisuperstar op Freepik.com

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt