Terug naar het woordenboek

The Work is een boek en een zelfonderzoeksmethode ontwikkeld door Byron Katie, een Amerikaanse auteur en spirituele leraar. Byron Katie gaat ervan uit dat de wereld om je heen wordt gekleurd en ingevuld door de gedachten die je daarover hebt. Iedereen schept met zijn eigen gedachten een eigen werkelijkheid.

The Work leert je om negatieve gedachten, overtuigingen en emotionele pijn te onderzoeken en te transformeren. De methode bestaat uit vier vragen en een omkering:
– Is het waar? (Is de gedachte die je hebt waar?)
– Kun je absoluut weten dat het waar is? (Ben je absoluut zeker van de waarheid van die gedachte?)
– Hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je die gedachte gelooft? (Hoe beïnvloedt deze gedachte je emoties en gedrag?)
– Wie zou je zijn zonder die gedachte? (Stel je voor hoe je je zou voelen en gedragen zonder die gedachte.)

Vervolgens wordt de omkering gebruikt om de oorspronkelijke gedachte om te draaien en alternatieve perspectieven te verkennen.

Byron Katie heeft The Work geïntroduceerd via workshops en seminars over de hele wereld. De methode heeft veel mensen geholpen bij het omgaan met stress, angst, relaties en persoonlijke uitdagingen.

Het is een praktische methode voor zelfonderzoek en bewustzijn die mensen in staat stelt om te leven met meer innerlijke vrede en helderheid.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt