Terug naar het woordenboek

Psycho-Cybernetics is een methode om het zelfbeeld van iemand te herprogrammeren. Het is in de zestiger jaren van de vorige eeuw ontwikkeld door de Amerikaanse plastisch chirurg en psycholoog Dr. Maxwell Maltz.

Maltz stelde dat ons zelfbeeld, de manier waarop we onszelf zien, de belangrijkste factor is die ons gedrag en prestaties beïnvloedt. Als ons zelfbeeld negatief is, kan dit leiden tot belemmeringen in ons leven.

Psycho-Cybernetics biedt technieken en strategieën om dit zelfbeeld positief te transformeren door middel van visualisatie, zelfreflectie en positieve affirmaties.

Het idee heeft zijn weg gevonden naar zelfhulp- en motivatieboeken. Psycho-Cybernetics benadrukt het belang van het herprogrammeren van onze gedachten en overtuigingen om ons potentieel volledig te benutten en onze doelen te bereiken.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt