Terug naar het woordenboek
Logosynthese is een therapie die gebruikmaakt van specifieke zinnen, zogenaamde logos. Deze logos hebben als doel om verstoringen in het energieveld van een persoon te bewerken.

Logosynthese is ontwikkeld door de Zwitserse psychotherapeut dr. Willem Lammers. De exacte formulering van de logos varieert van het specifieke probleem waaraan wordt gewerkt, zoals bijvoorbeeld negatieve overtuigingen, emotionele blokkades of ongewenste gedragspatronen.

Logosynthese heeft een holistische kijk op de menselijke natuur. Het gaat ervan uit dat ongewenste emoties en gedachten het gevolg zijn van verstoringen in het energieveld van een persoon. Door het herhalen van bepaalde formuleringen kunnen deze verstoringen worden verminderd of opgelost.

Het doel van logosynthese is om individuen te helpen hun beperkende overtuigingen en emotionele reacties te identificeren én te transformeren.

De uitgangspunten van Logosynthese zijn:

1. Alles is energie 2. Energie zit vast of is in beweging 3. Energie hoort bij jou of niet bij jou 4. Woorden kunnen energie in beweging brengen.

Logosynthese wordt toegepast in coaching, counseling en psychotherapie. Het kan ook effectief zijn voor zelf-coaching. De Logosynthesis International Association waakt over de opleidings- en kwaliteitseisen van de therapeuten.

Logosynthese
Afbeelding: Freepik.com

Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op BOL.COM

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt