Terug naar het woordenboek

Kerntransformatie richt zich op het transformeren van de kernovertuigingen die ten grondslag liggen aan belemmerend gedrag. Het verwijst naar een diepgaande innerlijke transformatie die plaatsvindt op het niveau van iemands kern of essentie.

Kerntransformatie vindt zijn oorsprong in Neuro-linguïstisch Programmeren (NLP) en hypnotherapie. Het concept werd ontwikkeld door Connirae Andreas en Tamara Andreas, twee prominente figuren in de NLP-gemeenschap.

Kerntransformatie integreert verschillende technieken en principes uit NLP en hypnotherapie om innerlijke verandering en groei te faciliteren. Het maakt gebruik van taalpatronen, visualisatie, trance en diepe ontspanningstechnieken om toegang te krijgen tot het onderbewuste en de diepere lagen van iemands bewustzijn.

Door de focus op het transformeren van de kernovertuigingen en emotionele patronen die ten grondslag liggen aan belemmerend gedrag, richt kerntransformatie zich op het creëren van blijvende verandering. Het gaat niet alleen om het verlichten van symptomen, maar ook om het aanpakken van de diepere oorzaken.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt