Terug naar het woordenboek

Emotioneel lichaamswerk (ELW) gebruikt het lichaam als ingangspunt om emotionele en energetische patronen te verkennen en te transformeren. Het is een uitgebalanceerde combinatie van verschillende vormen van therapie, waarbij de combinatie de meerwaarde vormt.

Emotioneel lichaamswerk is een holistische benadering die zich richt op het verkennen, begrijpen en bevrijden van emotionele blokkades en spanningen die in het lichaam worden vastgehouden. Het erkent dat onze emoties niet alleen mentaal ervaren worden, maar ook een fysieke manifestatie hebben.

Werkvormen van ELW zijn o.a. bio energetica, Reichiaans lichaamswerk, ademwerk, biocounter, diverse vormen van (dynamische) meditatie, counseling en encounter.

De werkvormen in emotioneel lichaamswerk variëren afhankelijk van de benadering van de beoefenaar. Het is een persoonlijke en ervaringsgerichte benadering.

De aanduiding Emotioneel Lichaamswerk (ELW) is beschermd en kan alleen gebruikt worden door officieel opgeleide therapeuten.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt