Terug naar het woordenboek

Chi Neng Qigong is een vorm van Qigong, een traditionele Chinese praktijk die gericht is op het harmoniseren van de levensenergie qi. Chi Neng Qigong is ontwikkeld door Dr. Pang Ming in de jaren 80 van de vorige eeuw.

Het is een moderne en gestandaardiseerde vorm van Qigong die elementen combineert uit verschillende traditionele Qigong-stijlen. Het omvat een reeks bewegingen, meditaties en ademhalingsoefeningen die in een bepaalde volgorde worden uitgevoerd om de energiestroom te stimuleren, de geest te kalmeren en het lichaam te versterken.

Deze vorm van Qigong wordt wereldwijd beoefend en staat bekend om zijn eenvoudige en effectieve oefeningen die geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden en conditieniveaus.

Chi Neng Qigong wordt beoefend om stress te verminderen, het immuunsysteem te versterken, het lichaam te ontspannen en een gevoel van innerlijke rust en balans te bevorderen.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt