Terug naar het woordenboek

Assertiviteitstraining is een sociale training waarbij je leert om je grenzen te stellen waardoor je je beter voelt en beter functioneert. Omgekeerd kan assertiviteitstraining ook geschikt zijn voor mensen die te agressief hun grenzen afbakenen.

Het doel van deze training is om mensen te helpen hun communicatievaardigheden te verbeteren, hun grenzen te begrijpen en effectiever voor zichzelf op te komen, terwijl ze respectvol blijven ten opzichte van anderen.

Tijdens deze training in assertiviteit leren deelnemers technieken om hun gevoelens, wensen, en behoeften op een eerlijke en directe manier te uiten, zonder agressief of passief gedrag te vertonen.

Ze worden aangemoedigd om hun stem te laten horen, hun mening te delen en hun persoonlijke grenzen te bewaken, terwijl ze empathie tonen voor anderen.

Onderdelen van de training kunnen zijn non-verbale communicatie, zelfbewustzijn, conflictbeheersing, positieve zelfspraak en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Rollenspellen en oefeningen worden gebruikt om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen en te versterken.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt