Terug naar het woordenboek

Aqua wellness, ook bekend als water wellness, is een holistische benadering van ontspanning, welzijn en gezondheid met water als middel.

Aqua wellness heeft als doel om de geestelijke en lichamelijke gezondheid te bevorderen, stress te verminderen en het algehele welzijn te verbeteren.

Het kan nuttig zijn bij het verlichten van spierpijn, het verbeteren van de flexibiliteit, het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning.

Enkele van de meest voorkomende aqua wellness-activiteiten zijn:

Hydrotherapie: Zoals warmwaterbaden, whirlpools of warmwaterzwembaden, om spierspanning te verminderen, stress te verlichten en de bloedsomloop te stimuleren.

Watermassage: Een techniek waarbij waterstralen of luchtbelletjes worden gebruikt om een ontspannende massage te geven, waardoor spierspanning wordt verminderd en stress wordt verlicht.

Watsu: Een vorm van aquatische lichaamswerk waarbij een therapeut de cliënt in warm water ondersteunt en begeleidt in zachte bewegingen en strekkingen, wat ontspanning en emotioneel welzijn bevordert.

Drijftherapie: Het drijven op zout water in een speciaal ontworpen drijftank, waardoor een gevoel van gewichtloosheid ontstaat en diepe ontspanning wordt bevorderd.

Watergerelateerde mindfulness-oefeningen: Water kan een rustgevende en kalmerende omgeving bieden voor mindfulness-oefeningen, zoals meditatie en ademhalingsoefeningen.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt