Terug naar het woordenboek
Resoneren of resonantie is de overdracht of versterking van energie tussen objecten met vergelijkbare frequenties. Dit zou onder andere het geheim verklaren achter de speciale eigenschappen van edelstenen.

Het idee is dat de energetische trillingen van edelstenen resoneren met energiecentra in het menselijk lichaam, de chakra’s. Door de juiste edelsteen te kiezen, zouden energetische onevenwichtigheden kunnen worden hersteld.

Resoneren is spiritueel gezien eveneens het diepe gevoel van afstemming en verbinding tussen individuen, ideeën of ervaringen. Het brengt een gevoel van harmonie, begrip, inspiratie of zelfs spirituele herkenning teweeg.

Zo zouden mensen of ideeën op vergelijkbare trillingsniveaus kunnen zitten en zo een diepere connectie en begrip kunnen ervaren.

Er bestaat ook een spirituele theorie over kleurenresonantie. Zo wordt rood vaak geassocieerd met vitaliteit en blauw met kalmte en ontspanning.

Bij Klankschaaltherapie verspreiden de verschillende frequenties van de schalen zich door de lucht en vibreren zo door het lichaam.

De Schumann Resonantie is gebaseerd op de natuurlijke elektromagnetische frequenties van de aarde die zouden kunnen helpen om te ontspannen.

Belangrijk! Bezoek met medische klachten altijd eerst je huisarts.

Wat is resonantie?

Afbeelding: Brgfx op Freepik.com

Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt