Terug naar het woordenboek

Zelfactualisatie is het proces waarbij een persoon bewust en actief werkt aan het bereiken van innerlijke heelheid, balans en verlichting. Het bevat ontdekken en belichamen van je diepste waarden, passies en talenten en het manifesteren van je ware potentieel in de wereld.

Zelfactualisatie wordt vaak geassocieerd met Piramide van Maslow. Volgens Maslow is zelfactualisatie het hoogste niveau van psychologische ontwikkeling, waarbij een persoon zijn of haar unieke talenten en capaciteiten volledig benut en een gevoel van betekenis en voldoening ervaart.

Het pad naar zelfactualisatie kan verschillend zijn voor elk individu, maar het omvat over het algemeen elementen zoals zelfreflectie, bewustwording, persoonlijke groei, het cultiveren van positieve relaties, het volgen van je passies en het streven naar persoonlijke doelen. Het is een continu proces van innerlijke transformatie en zelfontdekking.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt