Terug naar het woordenboek

Het doel van een trancedance is spiritueel ontwaken, mentale helderheid, fysieke stabiliteit en een emotioneel welbevinden.
De oorspronkelijke trancedance is een sjamanistisch ritueel van tussen de 40.000 en 50.000 jaar oud. Het doel is om in contact te komen met diepe lagen van het (onder)bewustzijn.

Voor de Trancedance wordt gebruik gemaakt van een speciale ademhalingstechniek die de trance bevordert. Men danst meestal geblinddoekt om beter naar binnen te kunnen gaan voor de innerlijke reis.

Er wordt verder gebruik gemaakt van krachtige ritmische muziek, afgestemd op de verschillende fasen waar je doorheen geleid wordt: een warming up, de trance-fase, de flying-fase en integratiefase. Een belangrijk aspect bij de trancedance is het neerzetten van een intentie voordat je gaat dansen; wat is je doel, waaraan wil je werken, welke antwoorden zoek je?


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt