Terug naar het woordenboek
Slow Living is een levensstijl waarbij je meer tijd neemt voor jezelf en je niet meer laat sturen door het hectische tempo van de moderne maatschappij. In het Nederlands zou je zeggen ‘langzamer leven’ of ‘verstild leven’.

Het idee van Slow Living heeft zijn wortels in verschillende bewegingen en filosofieën. Van belangrijke invloed is geweest de Slow Food beweging die eind vorige eeuw in Italië is ontstaan als reactie op de snelle, industrialisatie van voedselproductie en consumptie.

Slow Living richt zich op bewustwording, eenvoud en het genieten van het moment. Dit concept heeft raakvlakken met Mindfulness, waarin het bewustzijn van het huidige moment centraal staat. Slow Living is een reactie op de ratrace van het moderne leven. Aanhangers plaatsen kwaliteit boven kwantiteit met een nadruk op innerlijke tevredenheid en welzijn.

Zo als de naam al aangeeft, draait alles om het vertragen van het tempo waardoor mensen ruimte krijgen voor reflectie, zelfzorg en diepere verbindingen met anderen. Slow Living wordt ook geassocieerd met minimalistische principes, waarbij de focus ligt op het loslaten van overbodige ballast.

Een ander aspect van Slow Living is duurzaamheid. Deze levensstijl spoort aan tot doordachte consumptie en milieuvriendelijk handelen.

Wat is slow living?
Afbeelding: Studio4rt op Freepik.com

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt