Terug naar het woordenboek
Slow Food is een wereldwijde beweging die pleit voor bewuste voedselconsumptie en het behoud van culinaire tradities en biodiversiteit. Het is een culinaire filosofie die de nadruk legt op genieten, waarderen en respecteren van voedsel als een essentieel onderdeel van het menselijk welzijn.

Het idee is eind vorige eeuw ontstaan in Italië als reactie op de industrialisatie van de voedselproductie. De beweging werd opgericht door journalist en activist Carlo Petrini.

Hij startte Slow Food als reactie op de opening van een McDonald’s restaurant in 1986 in Rome Hij zag dit als een symbool van de groeiende invloed van fastfood en de teloorgang van traditionele, regionale keukens.

Petrini’s visie voor Slow Food was om de aandacht te vestigen op lokale culinaire tradities, hoogwaardige ingrediënten, en duurzame landbouwpraktijken.

Slow Food promoot het idee van ‘goed, schoon en eerlijk’ voedsel met de nadruk op de kwaliteit van voedsel, respect voor het milieu en eerlijke vergoedingen voor producenten.

Het idee van Slow Food leidde tot een andere beweging: Slow Living.

Wat is Slow Food?
Afbeelding: Marcrovector op Freepik.com

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt