Terug naar het woordenboek

Reichiaanse therapie is een vorm van psychotherapie gericht op het begrijpen en behandelen van emotionele blokkades en spanningen in het lichaam. Het is ook bekend als de Reichiaanse benadering of Reichiaanse psychotherapie.

De therapie is gebaseerd is op het werk van de Oostenrijkse psychiater en psychoanalyticus Wilhelm Reich. Hij was een volgeling van de psychoanalytische theorieën van Freud. Maar Reich voegde er een lichamelijke dimensie aan toe. Hij moedigde cliënten aan zich fysiek te uiten door de schreeuwen, schoppen, slaan, huilen enzovoort. Het lichaam verricht zo zelf een stuk therapeutisch werk.

Tijdens Reichiaanse therapie kunnen verschillende technieken worden gebruikt, zoals ademhalingsoefeningen, lichaamswerk, bewegingsoefeningen en aanraking. De therapeut moedigt de cliënt aan om diepe ademhalingen te nemen, spanning in het lichaam te voelen en los te laten, en emoties vrij te uiten.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op BOL.COM

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt