Terug naar het woordenboek

Psychometrie is een helderziende waarneming aan de hand van afbeeldingen of voorwerpen. Letterlijk vertaalt betekent psychometrie het onderzoek van geestelijke processen.

Bij psychometrie vertelt een helderziende of medium meer over een persoon, alleen door het kijken naar of het vasthouden van foto’s of persoonlijke voorwerpen. Er bestaat ook bloemenpsychometrie.

De psychometrist stemt zich af op de energetische resonantie van het object en ontvangt impressies, beelden, emoties, of zelfs inzichten over de geschiedenis, betekenis of gebeurtenissen die ermee verbonden zijn, vaak zonder voorkennis of directe informatie over het onderwerp.

Psychometrie wordt gebruikt om inzicht te krijgen in het verleden, heden of mogelijke toekomstige gebeurtenissen die verband houden met het onderzochte object of de persoon.

Het is belangrijk op te merken dat er tot op heden geen wetenschappelijk bewijs is geleverd. Kritisch denken blijft gewenst.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt