Terug naar het woordenboek

Bij oerklank meditatie, ook wel bekend als klankmeditatie of klankhealing, wordt gebruikgemaakt van klanken en trillingen om innerlijke rust, ontspanning en heling te bevorderen.

Tijdens een oerklank meditatie worden verschillende instrumenten gebruikt, zoals klankschalen, gongs, trommels, fluiten maar ook stemgeluiden. De klanken resoneren en creëren zo vibraties in het lichaam en de geest.

Oerklank meditatie kan individueel of in groepen worden beoefend. Tijdens een sessie liggen de deelnemers meestal ontspannen op de grond en luisteren naar de klanken of ervaren ze de trillingen direct op hun lichaam. De focus ligt op het bewust waarnemen en absorberen van de klanken, waardoor een diepe staat van ontspanning en meditatie wordt bereikt.

Het gebruik van klanken en trillingen voor heling en meditatie is diep geworteld in oude culturen, zoals inheemse volkeren, sjamanistische tradities, Tibetaanse boeddhisten en hindoeïstische praktijken.

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt