Terug naar het woordenboek
Life coaching is op professionele basis mensen helpen bij het bereiken van hun gewenste levensstijl of persoonlijke doelen. Een life coach, ook wel lifestyle coach of levensstijl coach, ondersteunt bij het identificeren, plannen en nemen van stappen om gewenste veranderingen te bereiken.

Een life coach is geen therapeut maar een professionele begeleider en stimulator met een gestructureerde aanpak:

1. Het identificeren van duidelijke en haalbare doelen voor verschillende levensdoelen van cliënten, zoals carrière, gezondheid, relaties, persoonlijke ontwikkeling.

2. Helpen bij stellen van prioriteiten van de cliënten.

3. Het aanmoedigen van zelfreflectie bij cliënten om zich bewust te worden van hun sterke en zwakke punten, waarden en overtuigingen.

4. Het coachen bij het benoemen van obstakels en belemmeringen van cliënten.

5. Cliënten helpen om een strategie te bedenken om deze te overwinnen.

6. Cliënten inspireren bij een actieplan.

7. Het monitoren van de voortgang van het actieplan.

8. Afronden zodat cliënt zelfstandig verder kan.

Bijkomende aspecten zijn het verbeteren van communicatievaardigheden en het opbouwen van gezondere relaties, zowel persoonlijk als professioneel. En bijvoorbeeld technieken en strategieën aanleren om stress te verminderen en te hanteren.

Life coaching

Afbeelding: freepik.com


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt