Terug naar het woordenboek

Een horoscoop is een astrologische voorspelling die is gebaseerd op de stand van de planeten op een specifiek moment. Het meest bekend is de de geboortehoroscoop. Deze geeft inzicht in persoonlijke eigenschappen, karaktertrekken en toekomstige gebeurtenissen volgens astrologische interpretaties.

Horoscopen kunnen verschillende aspecten van iemands leven beslaan, zoals liefde, carrière, gezondheid en financiën. Het is belangrijk op te merken dat de interpretatie van horoscopen subjectief is en dat niet iedereen in astrologie gelooft.

Sommige mensen gebruiken horoscopen als een leidraad voor zelfreflectie en persoonlijke groei, terwijl anderen het puur als entertainment beschouwen.

Elke geboortedatum heeft een dierenriemteken. Ram (21 maart tot 22 april), Stier (22 april tot 22 mei), Tweelingen (22 mei tot 22 juni), Kreeft (22 juni tot 23 juli), Leeuw (22 juni tot 23 juli), Maagd (van 23 augustus tot 23 september), Weegschaal (van 23 augustus tot 23 september) Schorpioen (24 oktober tot 23 november), Boogschutter (24 oktober tot 23 november), Steenbok (22 december tot 21 januari), Waterman (21 januari tot 19 februari) en Vissen (19 februari tot 21 maart).


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op Bol.com

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt