Terug naar het woordenboek
Reguliere geneeskunde is de traditionele medische benadering die is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bewezen therapieën. Hoog opgeleide medische professionals gebruiken conventionele behandelingen en procedures om ziekten en aandoeningen te diagnosticeren en te behandelen.

De focus ligt op het gebruik van geneesmiddelen, chirurgie, fysiotherapie en andere gevestigde medische behandelingen.

Reguliere geneeskunde vertrouwt op wetenschappelijk bewijs en klinische studies om de effectiviteit en veiligheid van behandelingen te beoordelen.

Alternatieve geneeskunde is vaak gebaseerd is op traditionele praktijken, persoonlijke ervaringen en filosofieën, zonder (dezelfde) mate van wetenschappelijke onderbouwing.

Medische professionals hebben een wetenschappelijke opleiding en ze zijn onderworpen aan strenge regelgeving. In alternatieve geneeskunde varieert de opleiding aanzienlijk en kan deze minder gestandaardiseerd zijn.

Reguliere geneeskunde wordt algemeen erkend in het gezondheidszorgsysteem van veel landen, terwijl alternatieve geneeskunde meestal wordt beschouwd als complementair.

Bezoek bij een aandoening altijd eerst de huisarts.

Reguliere geneeskunde
Afbeelding: Pikisuperstar op freepik.com

Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt