Terug naar het woordenboek

Elektro acupunctuur is een vorm van acupunctuur waarbij elektrische stimulatie wordt toegepast op de acupunctuurpunten van het lichaam. In plaats van alleen naalden te gebruiken, worden er elektroden op de acupunctuurpunten geplaatst met een zwakke elektrische stroom.

Het idee achter elektro acupunctuur is dat de elektrische stimulatie de stroom van energie (qi) in het lichaam beïnvloedt. Het wordt gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen aan te pakken, waaronder pijnbeheersing, ontstekingsaandoeningen, spijsverteringsproblemen, stressgerelateerde aandoeningen en meer.

Reinhold Voll wordt beschouwd als de grondlegger van elektroacupunctuur. Hij was een Duitse arts en wetenschapper die in de jaren 1950 en 1960 pionierswerk verrichtte op het gebied van elektro acupunctuur. Voll maakte gebruik van elektrische metingen op specifieke acupunctuurpunten om informatie te verkrijgen over de gezondheidstoestand van organen en systemen in het lichaam.

Hij ontwikkelde ook apparatuur, bekend als de Voll-apparatuur of Voll-meter, waarmee deze metingen konden worden uitgevoerd. De metingen werden gebruikt om verstoringen in de energiestroom van het lichaam te identificeren en te behandelen.

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt