Terug naar het woordenboek

De Camino, ook bekend als de Camino de Santiago, is een van de meest betoverende en spiritueel verrijkende pelgrimsroutes ter wereld. Duizenden mensen van over de hele wereld wagen zich aan deze eeuwenoude tocht, die leidt naar de stad Santiago de Compostela in Spanje.

Deze bedevaart is ook bekend als de Sint-Jacobsweg en gaat terug tot de vroege middeleeuwen. Volgens de legende zou het graf van de apostel Jakobus (Santiago in het Spaans) in de 9e eeuw zijn ontdekt in de regio Galicië in het noordwesten van Spanje. Dit trok al snel pelgrims aan die zijn graf wilden bezoeken.

In de loop der tijd ontwikkelde zich een netwerk van pelgrimsroutes die vanuit heel Europa naar Santiago de Compostela leidden. Deze routes waren van groot belang voor de verspreiding van cultuur, handel en religie tijdens de middeleeuwen. De pelgrimsroutes kregen een enorme populariteit en bereikten hun hoogtepunt in de 11e en 12e eeuw.

Het was een tijd waarin pelgrims vanuit verschillende landen, culturen en sociale achtergronden de Camino ondernamen. De routes waren niet alleen een religieuze pelgrimstocht, maar ook een manier om boetedoening te doen, genezing te zoeken of simpelweg avontuur te beleven.

Tegenwoordig wordt de Camino de Santiago nog steeds gelopen door duizenden pelgrims van over de hele wereld. Het is een belangrijk cultureel erfgoed, een spiritueel pad en een bron van inspiratie voor mensen die op zoek zijn naar persoonlijke groei, reflectie en verbondenheid met anderen.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt