Terug naar het woordenboek

Biodynamische psychologie gaat uit van het idee dat psychologische processen zich manifesteren in het lichaam. Deze benadering, die is ontwikkeld door de Noorse psycholoog Gerda Boyesen, richt zich op het begrijpen en werken met de energetische, emotionele en fysieke aspecten van een persoon.

Biodynamische psychologie is gebaseerd op het idee dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het stelt dat het lichaam beschikt over een eigen wijsheid en zelfregulerend vermogen.

De cliënt wordt aangemoedigd om contact te maken met de signalen en sensaties in het lichaam. Hierdoor kunnen onderliggende emotionele blokkades worden erkend en vrijgelaten.

Er wordt gebruikgemaakt van van aanraking, ademhalingstechnieken, gesprekken en bewustwordingsoefeningen.

Het omvat ook het erkennen van de rol van voeding, levensstijl en omgevingsfactoren bij het bevorderen van psychologische gezondheid.

Er bestaat ook biodynamische massagetherapie.


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt