Terug naar het woordenboek

Babymassage is de verzamelnaam van verschillende massagevormen die worden uitgeoefend op baby’s. Het algemene doel is om de band tussen ouders en baby én het welzijn van de baby te bevorderen. Een bekende vorm is Shantala massage.

Er is onderzoek gedaan ( Dr. Tiffany Field, Aanrakings Onderzoek Instituut, Universiteit in Miami) naar het slapen van baby’s voor en na massage.

Kinderen tot 6 maanden die gedurende 2 weken 15 minuten per dag werden gemasseerd sliepen binnen 9 minuten, terwijl dat voor de behandeling gemiddeld 22 minuten duurde.

Deze principes liggen ten grondslag liggen aan het idee van babymassage:

Babymassage bevordert hechting en verbinding tussen de baby en de ouder. Het fysieke contact versterkt de emotionele band en het gevoel van veiligheid bij de baby.

Babymassage helpt de baby te kalmeren en te ontspannen.

Tijdens de massage worden de zintuigen van de baby gestimuleerd, wat kan bijdragen aan hun cognitieve en sensorische ontwikkeling.

Bepaalde massagetechnieken kunnen helpen bij het verlichten van krampjes en gas in de buik van de baby.

Babymassage kan de bloedsomloop stimuleren, de spierspanning verzachten en de flexibiliteit van de baby vergroten.

Door deze massage kunnen ouders non-verbaal communiceren met hun baby, waardoor ze elkaars signalen en behoeften beter kunnen begrijpen.


Bekijk meer dan 300.000 artikelen over spiritualiteit op BOL.COM

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt