Terug naar het woordenboek
De Sedona Methode is een vorm van zelfhulp om negatieve emoties en beperkende overtuigingen los te laten. Dit doe je door jezelf telkens 4 vragen te stellen.

Deze zelfhulpmethode is ontwikkeld door Lester Levenson. Het doel is om emotionele vrijheid en innerlijke vrede te bereiken.

Sedona verwijst naar de plaats Sedona in Arizona in de Verenigde Staten. Die staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving en wordt daarom vaak geassocieerd met spiritualiteit en welzijn.

Dit zijn de 4 vragen:

1. Kun je het toelaten om dit gevoel te ervaren? De eerste stap is het bewust worden van de emotie. Dit betekent dat je het gevoel dat je hebt volledig erkent en het ervaart zonder het te onderdrukken of er tegen te vechten.

2. Kun je dit gevoel loslaten? Deze stap helpt je te overwegen of het technisch gezien mogelijk is om het gevoel los te laten. Deze cruciale stap maakt je bewust van de macht die je hebt over je eigen emoties. Het is bevrijdend om te ontdekken dat je een gevoel daadwerkelijk kunt loslaten, zelfs als het in eerste instantie overweldigend lijkt.

3. Wil je dit gevoel loslaten? Soms houden we vast aan negatieve emoties omdat ze ons op een bepaalde manier helpen, bijvoorbeeld door ons een gevoel van controle of rechtvaardiging te geven. Door jezelf af te vragen of je echt wilt loslaten, komen deze onbewuste blokkades aan het licht en maak je een bewuste keuze.

4. Wanneer? Deze vraag voorkomt uitstel en zet aan tot actie. Het stimuleert je om een besluit te nemen over het exacte moment waarop je de negatieve emotie wilt loslaten. Dit kan direct zijn of een later tijdstip. Het is essentieel dat je een duidelijke keuze maakt. Dit maakt het proces van loslaten krachtiger en effectiever.

Wat is de Sedona methode?
Afbeelding: Rawpixel op Freepik.com

 


Begin je dag beter met de Dagelijkse Gedachte. In je e-mail of in de app. Word ook lid. Kijk op www.dagelijksegedachte.nl

Het spirituele begrip van de week

Leuk en leerzaam. Hoe zit het ook alweer? Dat ontdek met het spirituele begrip van de week in jouw e-mail. Meld je hier aan.

Aanmelden gelukt